IGP Nemzetközi munkakutya sport

IMG_0371Az IGP  (International Utility Dogs Regulations)  Nemzetközi munkakutya vizsgarend 

Egy nagyon összetett sport, itt három ágazatban kell megfelelni.

A: nyomkövetés, B: engedelmesség, C: őrző- védő munka. Az IGP sport szerelmeseinek célirányosan tanácsos a kölyökkutyát kiválasztani, a munkakutya fajták közül. Lényeges feltételei a jó karakter, a képzéshez megfelelő idegrendszeri típus, az alapösztönök megléte és a pozitív viselkedés. Nagyon fontos az egészségügyi és idegrendszeri alkalmasság.

A nevelés során már célirányosan készülünk a sportra, megalapozzuk a későbbi kiképzést. Csak azoknak a kutyavezetőknek ajánljuk, akik fel tudják vállalni ezt a fajta életmódot, mert nagyon fontos a következetesség a nevelés és kiképzés során. Rengeteg munkát, időt, energiát kell befektetni ahhoz, hogy jó eredményeket tudjunk elérni ebben a sportban. Ha a kutyavezető képes erre minden tekintetben, akkor nagyszerű élményekkel gazdagodhat a munkavizsgák, versenyek, szemináriumok és táborok során.

Egyesületünk IGP csapata minden esetben együtt tréningezik, hiszen az egyik elengedhetetlen feltétele az eredményességnek a csapatmunka. Mindhárom ágazat felépítéséhez együttműködő, és a munkájára igényes csapattagokra van szükség, ami nálunk szerencsére kialakult. Az őrző- védő tréningeket jelenleg öt, munkájára igényes és szorgalmas segéddel tudjuk megoldani, ami vidéki viszonylatban nagyon ritka!

Nyomkövetés trénerek:  Papp Lajos B kat., Völgyi Viktória C kat.

Engedelmes munka trénerek:  Papp Lajos, Völgyi Viktória, Kiss Luca, 

Őrző- védő segéd:  – Papp Lajos C kategóriás segéd

                                – Szellár Gábor C kategóriás segéd

 Tanuló segédek: – Szente Csongor

                              – Anczló László

                              – Dr. Varga Gábor