Hírek

2019.év

2019. 09.01. Völgyi Viktória C, Papp Lajos B kategóriás nyomfektető vizsgát tettek.

2019. 04.19. pénteken Magyarpolányban rendezték a Húsvét kupa nemzetközi kutyafogathajtó versenyt és az I. Veszprém megyei kutyás terepfutó versenyt több mint 180 indulóval 5 országból. Molnár András és Drazsé az 5. helyen végzett. Nagyon komoly eredmény ebben a mezőnyben. Gratulálunk!

        

2019.04.14 Norman von Warringhof és Csík Ágnes sikeresen kvalifikálták magukat a 2019 évi Dobermann Világbajnokságra, melyet hazánkban rendeznek május 3-5. Tápiószentmártonon. Gratulálunk! 

2019.04.07.-én Pak-Fa van het Groot Wezenland és Papp Lajos a II. HMC KUPA FMBB és FCI kvalifikációs versenyen vettek részt. Sajnos a nyom nem sikerült. Eredmény: 

A26 B93 C82 Össz.:201 U

Február 23 Havas Futam Molnár András és Drazsé abszolút első helyen végzett 5 km-en. Korcsoporttól, nemtől függetlenül. Gratulálunk!

   

Január 27.-én a Winter Trail Sprint terepfutó versenyen 7 kilométeres távon Molnár András és Drazsé, kutyás futók között első helyen végeztek.  Abszolútban (voltak kutya nélkül futók is) 187 induló közül 8. hely. A kategóriánkban (30 év felett) negyedikek lettek. Gratulálunk!

2018.év

2018.10.27.-én  teljesítményvizsga napot tartottunk. A tisztelt bíró Kőfalvi Tamás, segéd Papp Lajos volt.

16 vizsgázóból 13-an sikeres vizsgát tettek. Gratulálunk!

2018.11.04.-én HNJE Nemzeti Bajnokság IPO 2 szinten Pak-Fa van het Groot Wezenland és Papp Lajos sikeres vizsgát tettek és második helyezést értek el. Gratulálunk!

2018.07.15 Az Első Hornai László Emlékversenyen Pak-Fa van het Groot Wezenland és Papp Lajos sikeres IPO 1 vizsgát tettek és első helyezést értek el. A legjobb Malinois különdíját is elnyerték amit az Angry Fox Kennel ajánlott fel. Gratulálunk!

Kiss Luca, Völgyi Viktória sikeresen befejezték vizsgáikat az  államilag elismert kutyakiképző tanfolyamon.

Két tagunk (Kiss Luca, Völgyi Viktória) elkezdte tanulmányait államilag elismert kutyakiképző tanfolyamon. Egyesületünk mindíg fontosnak tartotta, hogy csak szakemberek irányitsák a kiképzéseket.

2018. év FCI teljesítményvizsga napjaink (BH, IPO-I, II, III szintű): 02.29, 10.07.

Bíró Kőfalvi Tamás, segéd egyeztetés alatt.

(ovsb.hu)

—————————————————————————————————————————-

2017. év

2017.09.31 – 10.01.-án . Jany Böhm  nagysikerú szemináriumot és tréninget tartott Dombóváron, 
a Dombó-Dog Centrum KSE Kutyaiskolában. 
A szeminárium angol- magyar nyelven zajlott,  Fotók:

2017.09.03. vasárnap 17:00 órakor kezdődik az őszi kutyaovi és kutyaiskola tanfolyam! Minden érdeklődőt várunk sok szeretettel! Információ: 06/30-743-7737

2017. 05.13.-án, kutyaiskolánkon BH, IPO-I, II, III szintű teljesítményvizsgát rendeztünk, melyen egyesületünk tagjai közül sikeres IPO-II szintű vizsgát tett Csík Ágnes és Norman (Dobermann), sikeres BH szintű vizsgát tett Katyi Laura és Fitin (Malinois).

Teljesítménybíró: Hornai László, Segéd: Taksonyi Levente.

Mindenkinek gratulálunk a sikeres vizsgához és köszönjük szépen a részvételt és a segítők munkáját! 🙂

Április 11.-én kedden 9:00 órától, az Apáczai Csere János Szakgimnáziumban tartunk ismeretterjesztést és kutyás bemutatót a diákoknak. 

Kedves Barátaink és Ismerőseink!
Egyesületünk IPO csapatának tagja,
Mező Gabriella & Atas of Hungarian Working Dogs (Vlad) sikeresen teljesítették a kvalifikációs feltételeket, melynek számukra a második állomása a szolnoki Tisza-Kupa IPO világbajnokságok válogató versnye volt ezen a hétvégén.
Ezen a versenyen, 28 IPO -III szintű induló között a 4. helyen végeztek: A-93, B-85, C-94 és így bekeültek a 2017 évi FMBB (Belga Juhászkutya) IPO válogatott csapatba!!! 
Nagyon büszkék vagyunk Gabi és Vlad teljesítményére és minden versenyzőnek gratulálunk az elért eredményéhez!
Köszönjük szépen a szervezők, teljesítménybírók és segédek munkáját!

Kedves Gazdik!
2017.03.12. vasárnap, 15:00 órakor Tavaszi csoportos tanfolyamok indulnak Kutyaiskolánkon!
Lehetőségek:
– Kutyaovi: 3 hónapos kortól,
– Kutyaiskola kezdő csoport: 7 hónapos kortól.
További elérhető lehetőségek, képzések:
– Haladó – BH vizsgafelkészítő képzés,
– Egyéni képzés,
– Ringdresszúra,
– Őrző-védő képzés hobbi, sport és szolgálati célú,
– Sport és munkakutyák képzése:
IPO sportkutyák, Szolgálati kutyák, Nyomkövető kutyák.
– Tenyészszemle, Körung felkészítés,
– Trükkök,
– Bull tréning.
A foglalkozások szakképzett oktatók irányításával történnek Kutyaiskolánkon.
Kérésünk, hogy mindenki hozza magával az alábbiakat:
– Kutya kisállategészségügyi könyve vagy útlevele,
– biztonságos póráz és nyakörv,
– puha, könnyen rágható jutalomfalat.
Fontos kérés még, hogy a kutyákat otthon a foglalkozások előtt ne etessék meg, mivel egyrészt fontos hogy motiválható legyen jutalomfalattal, másrészt a tele pocakkal való futás- ugrás veszélyes lehet.

Meglepetéssel is készülünk, az első foglalkozás alkalmával.
A résztvevők között a foglalkozások végén, a tanfolyamunkra beiratkozó gazdik között hasznos és kiváló minőségű kutyás ajándékokat fogunk kisorsolni:
1, 3000 forint értékű, TACDOG vásárlási utalvány, mely felhasználható a www.tacdog.hu oldalon kiválaszott termékekre és a kutyaiskolánkon átvehető.
2, Belcando szuper prémium táp 5 kg. kiszerelésű,
3, Belcando, zárható tetejű táptartó hordó.

Bővebb információ: +36307437737

2017.02.25.-én, a Hungária Belga Juhászkutya Klub tenyészszemlén egyesületünk tagja,
Mező Gabriella – Atas of Hungarian Working Dogs (Vlad)
Malinois kan kutyájával, sikeres Körungot teljesített! Munka – kitűnő, küllem – nagyon jó. 
Vlad eredményei:
HD-A, ED-0, DNA, IPO-III, Kör-1 tenyészthető.  
Bírók: Radics Zsolt, Bíró Zsolt.

Dombóváron, a Dombó-Dog Centrum KSE Kutyaiskolájában kihelyezett gyakorlattal indul az államilag elismert Kutyakiképző képzés 2017. április elején! Az elméleti előadásokra Budapestre kell járni. Információ: +36704219130 NHF Oktató Központ, vagy PFOTE Sportkutya Egyesület, Bagi Csilla. Sikeres elméleti és gyakorlati vizsga után, munkavállalásra alkalmas államilag elismert szakképesítést kapnak a tanfolyamon résztvevők, mellyel az alábbi munkakörökben lehet dolgozni, bizonyos munkaköröket ellátni és akár vállalkozást is indítani:
Egyéni kutyakiképző, Kutyaiskolában csoportot vezető kiképző,
Kutyapanzió üzemeltető, Gyepmester.

Egyesületünk a Hungária Boxer Klub megbízásából, Dombóváron rendezi meg a Boxer fajta IPO Világbajnokságát, ATIBOX IPO WM.

A rendezvény helye: Ifjúsági Sporttelep, 7200 Dombóvár, Katona József u.37.

Időpontja: 2017.04.28.-29.-30. A Világbajnokság részletes programterve nemsokára elkészül és felkerül! 

2016. év

Sikeresen lezajlott 2016.10.22.-23.-án a II. Dombó-Kupa FCI IPO CACIT Világbajnokságokra kvalifikáló Munkakutya verseny, melynek ismét a Szuhay Sportcentrum adott otthont, Dombóvár Város Önkormányzatának jóvoltából. 🙂 Köszönjük szépen ezen felül Szabó Loránd Polgármester Úrnak, a polgármesteri keretből nyújtott támogatást a rendezvényünk költségeihez! Hálásan köszönjük a rendezvény támogatóinak a segítséget és egyesületünk tagjainak és barátainak a munkáját, segítségét! A verseny weboldalán minden információ megtalálható, a főoldalról lehet rákattinkani. 🙂 

Kezdődik az új kutyaiskola és kutyaovi tanfolyam kutyaiskolánkon! 2016.08.26. pénteken, 17:30 és 2016.08.28. vasárnap, 17:00 órakor! Kérjük hozd magaddal a kutyád kisállat egészségügyi könyvét, textil vagy bőr nyakörvet, textil vagy bőr pórázt és puha jutalomfalatot. Várunk minden érdeklődőt sok szeretettel, szakemberekkel! 🙂

Taksonyi Levente alelnök Úr és B kategóriás segédünk, részt vett a MEOESZ- ŐVSB 2016 évi Segédválogató versenyen és segédvizsgán. 97 ponttal, kitűnő minősítéssel első helyezést ért el! Nagyon büszkék vagyunk a teljesítményére!!! 🙂 Gratulálunk minden résztvevőnek, a szervezőknek és köszönjük a bírók: Suszter Ferenc, Such Ferenc és Radics Zsolt korrekt munkáját! Köszönjük egyesületünk IPO csapatának, a kutyavezetőknek és a kutyás barátainknak, aik segítették, segítik a céljaink elérését, kiemelve Móricz Mátyás és Szabó Attila szakmai segítségét, amit évek óta nyújtanak Leventének és az IPO csapatunknak! 🙂 

Lezajlott az FCI és WUSV csapatokat támogató tréning, Kutyaiskolánkon 2016.08.13.-án! Hálásan köszönjük minden résztvevőnek és támogatónak! Köszönjük az IQ Dogsport Hungary az IQ Dogsport, Frabo és Topmatic magyarországi forgalmazójának és a Kennel von Speedenstein BSD Malinois Kennel nagylelkű felajánlását! 🙂 

A csapatoknak sok sikert kívánunk a világversenyeken és sérülésmentes versenyzést! Hajrá Magyar Munkakutya Sport! 🙂

2016.05.28.-án FCI munkavizsgát rendeztünk Kutyaiskolánon. Minden résztvevő sikeres vizsgát tett! 🙂 

IPO-II szinten vizsgázott:

Mező Gabriella – Atas of Hungaryan Workingdogs (Vlad) BSD malinois: A- 91, B- 91, C- 98 Össz.: 280 pont NJ.

BH szinten vizsgáztak: 

Taksonyi Levente – Luna von der Winterschal Német Juhászkutya 53 pont, J.

Szabó Katalin – Amanda Garde de Hungary (Mandy) BSD Tervueren 54 pont, NJ. 

Zsigovics József – Bonnie 50 pont, J.

Schwendtner Gyula – Orlando di Perlanera (Lani) Dobemann 46 pont, M

Szabó Dorottya Anna – Gorgo 54 pont, NJ.

Niebl Ádámné (Marika néni) – Kyra 46 pont, M

Pauer Norbert – Femi von Cherokee BSD Malinois 53 pont J.

Mindenkinek gratuláluk a sikeres vizsgához és köszönjük a kitaró, szorgalmas munkátokat! 🙂

 

 

2016.05.10.-15.-ig zajlott Aubigny-sur-Nère (Franciaországban) a FMBB 2016 IPO World Cup & World Championship (Belga Juhászkutya Világkupa és Világbajnokság). Magyarország IPO csapata történelmet írt ezen a világversenyen, mely az IPO Világbajnokságok közül a legnehezebb a kutyának és kutyavezetőnek is. Szerdától szombatig zajlott a világkupa, majd vasárnap az első 20 helyezett versenyzett a Világbajnoki címért. Kivágó Arnold Lito vom Adlerauge-val Világkupa győztes és Világbajnok lett!!!

Egyéni eredmények:  

Kivágó Arnold – Lito vom Adlerauge A 98, B 95, C 97 Világkupa 1. helyezés! Finálé: B 95, C 97,5. Világbajnok!!! 🙂

Arató Péter – Jep van het Dreiland A 98, B 87, C 81. 

Berki Mónika – Visszahng Cirkó A 83, B 83, C 89.

Spaczek Attila Joujou von Dorlatos A 90, B 87, C 77.

Agility csapat eredményei: 

Csermely Gábor Cortival – 1. agility 3. hely
Fodor Lili Damillal – 2. jumping 3. hely
Viktória Varga Ronnal – 4 futam 1 pályahibával, ország legjobbjaként.

Csapatban a jumping futamban 2. helyezést értek el a hazai versenyzők:

Anikó Horváth & Pheobe,
Fazekas Ági & Barrique,
Viktória Varga & Ron,
Gábor Csermely & Corti

A hazai Belga Juhászkutyás IPO és Agility csapat minden tagja méltó módon képviselte Magyarországot a Világbajnokságon, hálásan köszönjük mindkét csapatnak, csapatkapitányoknak, csapatsegédnek és a segítőknek! 🙂

Nagyon szépen köszönjük mindenkinek aki részt vett a 04.09.szombati FMBB (Belga Juhászkutya) IPO Világbajnokságra utazó csapatot támogató tréningen a kutyaiskolánkon, vagy a támogatását eljuttatta! Köszönjük a trénereknek, segédeknek, segítőknek ezt a példaértékű KUTYÁS összefogást! 🙂 Hajrá Magyar FMBB Csapat! 🙂

Kezdődik a tavaszi kutyaiskola tanfolyam, 2016.04.01. pénteken 16:30 órakor! Kutyaovi, kutyaiskola kezdő és haladó csoportok indulnak. Hetente 2 oktatás, péntek és vasárnapi napokon! 🙂 Jelentkezni lehet minden egészséges, chipezett, kötelező védőoltással rendelkező kutyával! Várunk mindenkit sok szeretettel, szakemberekkel! 🙂

Bővebb információ: Katyi Laura elnök, kiképzésvezető: 06/30-7437737 

2015. év 

2015.12.06.-án a Hungária Belga Juhászkutya Klub Egyesület által rendezett Tenyészszemlén vettek részt egyesületünk Belgásai az Eb-Dorádo KKI– nél. Mindenki sikeres eredményt ért el:

Willem Dusseljee – Omfi le Serviteur Puissant malinois szukájával,
kitűnő – tenyészthető minősítést kapott,
Szabó Katalin – Femi von Cherokee malinois szukájával,
kitűnő – tenyészthető minősítést kapott,
Pauer Norbert – Garde Rouge De Hungary Amanda tervueren szukájával megfelelő- tenyészthető minősítést kapott,
Katyi Laura – Fitin von Cherokee malinois kan kutyájával,
kitűnő – tenyészthető minősítést kapott.
Felkészítő őrző-védő segéd: Taksonyi Levente! 

Munkabíró: Radics Zsolt, Küllembíró: Hargitai Gábor

2015.10.10.-11.– én sikeresen lezajlott az I. Dombó-Kupa IPO FCI Magyar Nemzeti Bajnokság és Kvalifikációs verseny Dombóváron, a Szuhay Sportcentrumban, egyesületünk rendezésében! A verseny eredményeit megtalálják a www.dombokupa.dombodogcentrum.hu weboldalon. Hálásan köszönjük a verseny támogatóinak a sok segítséget! 

2015.09.27.-én a MEOESZ-ŐVSB által rendezett Segédvizsga és Válogató versenyen Taksonyi Levente alelnök Úr és B kategóriás minősített versenysegéd elérte a nagyon jó minősítést és 1. helyen végzett! Nagyon büszkék vagyunk Levente teljesítményére! 

Kezdődik az őszi Kutyasuli! 2015.09.13. vasárnap, 16:00 órakor a Dombó-Dog Kiképzőcentrumban, Dombóvár és Kapospula között, a volt lőtéren! Ha minőségi képzést szeretnél, itt a helyed! 🙂 A Dombó-Dog Centrum KSE a Dél- Dunántúli régió legmagasabb szakmai színvonalú kutyás egyesülete! 

Információ: 06/30-743-7737 

2015.08.08.-09.– én Szakmai továbbképzésen – Kivágó Arnold  (2015 FMBB IPO Világbajnokság 5. helyezett párosa Lito vom Adlerauge-val) szemináriumán– vettek részt, mindkét napon: Katyi Laura, Schütz Aliz, Papp Lajos és a vasárnapi őrző-védő részen Taksonyi Levente. Nagyon magas szakmai színvonalú, részletes, mindenre kiterjedő előadást és gyakorlatban való bemutatást láthattunk ezen a rendezvényen! Köszönjük a lehetőséget és további sikereket kívánunk Arnoldnak és a csapattársainak!

2015.08.02.– án Szakmai továbbképzésen – Jozef Adamuscin teljesítménybírói szemináriumán – vettek részt a kiképzésvezetők, Katyi Laura és Papp Lajos a MEOESZ Székházban. 

2015.10.10.-11.– én egyesületünk megrendezi az I. Dombó-Kupa FCI és reményeink szerint FMBB, WUSV Világbajnokságokra kvalifikáló IPO Munkakutya versenyt és Magyar Nemzeti Bajnokságot! Nevezni BH, IPO-I, IPO-II és IPO-III szintekre lehet! A verseny helyszíne: Sportközpont Dombóvár! Bővebb információ a verseny weboldalán lesz látható és a Facebook eseményünkben!

Információ: 06/30-743-7737

2015.06.07. vasárnap, 16:00 órakor Nyári intenzív Kutyaiskola tanfolyamot indítunk! Hetente 3 alkalom oktatás, Kutyaovi (3-6 hónapos korig) és Kutyaiskola kezdő (6 hónapos kor fölött) csoportoknak. Kutyás gyerekek jelentkezését is várjuk! A tanfolyam 15 alkalomból áll, az oktatást kiképző szakemberek tartják.

A tanfolyamdíjak: Kutyaovi – 8.000 Ft, Kutyaiskola – 10.000 Ft.

Őrző-védő képzésre is van lehetőség, az engedelmes oktatás mellett, melyet alkalmassági felmérés után lehet elkezdeni, az arra megfelelő adottságú kutyáknak. Az őrző-védő bérlet 12 alkalomból áll, díjai: Ovis kutyáknak: 4.000 Ft, Iskolás kutyáknak: 8.000 Ft. 

2015.04.11.-12. én Sopronban, a Páneurópai Nagydíjon Vincze Tímea és Beni, sikeres BH vizsgát tett és III. helyezést értek el! IPO-III szinten indult Papp Lajos és Ferró-Házi Kay, ők a versenyt nem tudták befejezni Kay sérülése miatt. A ágazattól vissza lépett a kutyavezető, B és C ágazatot szombaton megcsinálták.

2015.03.28.-29.– én Szolnokon, a Tisza Kupán, Papp Lajos és Ferró-Házi Kay IPO-III szinten A-70, B-93, C-88 pontot értek el! 

2015.03.17.- től a Dombó-Dog Centrum Kutyás Sport Egyesület a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége 7/2015.(03.17.) számú határozata alapján a MEOE szövetség szerződött tagjává vált. 

2015.03.08. vasárnap, kezdődik a tavaszi kutyaiskola tanfolyam nálunk! Csoportos és egyéni képzésre is van lehetőség és mivel nőnapra esik a tanfolyam kezdés, ezért ezen a napon a bérletet vásároló hölgyeknek 5% engedményt adunk a tanfolyam díjból! 🙂 

Kutyaovi, kutyaiskola kezdő, kutyaiskola haladó és őrző-védő képzésre van lehetőség! Kérjük a kedves gazdikat, hogy hozzanak magukkal puha, könnyen rágható jutalomfalatot (virsli, párizsi), textil vagy bőr nyakörvet, textil vagy bőr pórázt, a kutya kedvenc játékát és a kisállat-egészségügyi könyvét.

Információ: 06/30-743-7737

Várunk Mindenkit sok szeretettel, szakemberekkel! 🙂

2015. 02.21. szombaton, Szabó Attila Segédszemináriumon jártunk, Alsónémedin, a PFOTE SKE pályáján. Nagyon jól éreztük magunkat, tartalmas és szakmailag nagyon színvonalas rendezvény volt! 

2014. év

2014.11.22. szombaton, PFOTE Kupán jártunk, Alsónémedin.

Eredmények: Kalocsa Dávid és Fickó, BH szinten I. helyezést ért el,       Papp Lajos és Ferró-Házi Kay, IPO-III szint C ágazatban I. helyezést ért el.

Bíró: Marián Rácek,

Segédek: IPO-I, Tomas Kondé, Dajka József.

IPO-II, -III: Szabó Attila, Móricz Mátyás. 

2014.09.05. pénteken, elkezdődött a Hobbi kutyaiskola és kutyaovi tanfolyam! Az oktatás 15 alkalomból áll, pénteki és vasárnapi napokon! 🙂

 

2014.08.30. szombaton, lezajlott a II. Dombó-Dogshow éa Kézműves Kiállítás – HELP Dombóvár Örökbefogadó nap! Érdekes kutyás programokkal és bemutatókkal, helyi és környékbeli amatőr kézművesek és művészek kiállításával és a dombóvári gyepmesteri telepen élő, gazdátlan kutyák örökbefogadási lehetőségével. Köszönjük mindenkinek a részvételt, az adományokat a gazdátlanoknak, a rendezvényt támogatóknak a segítséget és a bemutatók szereplőinek a látványos, érdekes programokat! 🙂

2014.06.21. szombaton, második alkalommal tartott szemináriumot kérésünkre a PFOTE-TEAM: Bagi Csilla, Rónaszéki Tündi, Dr. Vágó Ervin, Móricz Mátyás és Szabó Attila. A szeminárium két részből állt, engedelmes és őrző-védő témákkal. Gyakorlati jellegű volt, a vendégek visszajelzései alapján elégedettek voltak és hasznosnak bizonyult számukra a rendezvény! Fontosnak tartjuk, hogy szélesebb körben megismerjék a környékbeli kutyások a csapatmunka lényegét és igyekszünk a legújabb képzési szemléletet, illetve a kutyakiképzés eszköztárának újabb és újabb elemeit, módszereit is megismertetni az érdeklődőkkel. Köszönjük szépen a PFOTE-TEAM segítségét, mind a szemináriumon nyújtott, mind a Dombó-Dog Centrum IPO csapatának nyújtott sok segítséget, tanácsokat és a minden esetben eredményes, jó hangulatú közös tréningeket! 🙂

2014.05.24.-25.– én Budapesten, a Duna Kupa WUSV és FCI VB Kvalifikációs versenyen indult IPO-III szinten Papp Lajos, Ferró-Házi Kay-al (malinois). A (nyomkövetés) – 92 pont, B (engedelmes) – 85 pont, C (őrző-védő) – 70 pont és VI. helyezést értek el! B és C ágazatról a videófelvételeket a kutyavilág eu. és a workingdog eu. (itt a regisztrált prémium tagoknak) oldalakon is meg lehet nézni. 🙂 Felkészítők: Taksonyi Levente versenysegéd, Katyi Laura és Papp Lajos kiképzésvezetők. 

2014.05.19.– én Vincze Tímea sikeres elméleti és gyakorlati vizsgákat tett Budapesten, így Europass OKJ Kutyakiképző bizonyítványt szerzett! 

2014.05.17.– én részt vettünk a VIII. Dombóvár-Kupán, ahol Kalocsa Dávid és Fickó BH szinten 94 ponttal I. helyen végzett, Vincze Tímea és Beni eredménye, 79 pont lett! A rendezvényen az IPO munkák versenysegédje Taksonyi Levente volt. 

2014.04.27.- én részt vettünk a 18. Bende Kupa országos tehetségkutató versenyen Budapesten, a Happy Dog KKI- nál! Eredményeink:

BH (engedelmes kísérőkutya): Hosszú Renáta és Steel Dragon Ontario Yakuza (Dobermann) 93 pont, V. hely!

Czeglédi Balázs és Carlos 75 pont, 23. hely!

IPO-III C ágazat (felsőfokú munkakutya őrző-védő ágazat): Papp Lajos és Ferró-Házi Kay (Malinois) 90 pont, I. hely! 

Felkészülést segítők: Katyi Laura és Papp Lajos kiképzésvezetők, Taksonyi Levente B kategóriás versenysegéd! 

2014.04.05.-06. Velka Paka (Szlovákia) VB kvalifikációs versenyen vett részt Papp Lajos, Ferró-Házi Kay Malinois kutyájával, IPO-III szinten. C ágazatban (őrző-védő) diskvalifikálták (kizárás), mert Kay a báorságpróba után nem eresztett. B ágatazat (engedelmes): 77 pont, A ágazatra (nyomkövetés) vasárnap már versenyen kívül került sor, amit 94 pontra értékelt a teljesítménybíró. Korrekt, sportszerű verseny volt! Gratulálunk minden résztvevőnek! 🙂

2014.03.29. szombaton, Taksonyi Levente alelnök és B kategóriás őrző-védő segéd a 2014 évi országos Segédválogató versenyen negyedik helyezést ért el, kiegyensúlyozott, egységes munkájával! Nagyon büszkék vagyunk Leventére, aki évről évre eredményesebb ebben a szakmában és szívvel lélekkel dolgozik azért, hogy a Munkakutya Sport őrző-védő ágazatában, egyesületünk csapata eredményes munkát tudjon produkálni! Köszönjük Mindenkinek, aki segítette és segíti a munkáját, fejlődését! Köszönjük továbbá a Happy-Dog csapatának és Benke Andrásnak hogy ismét megrendezték ezt a jó hangulatú szakmai napot, a bíróknak a korrekt, előremutató részletes értékelést, a kutyavezetőknek és teameknek a részvételt! Ismét bebizonyosodott számunkra az, hogy a szakmai és emberi korrektség, a jó és összehangolt csapatmunka, a sport szeretete és a sporttársak tisztelete, egymás munkájának a segítése és tisztelete, nagyon fontos ezen a téren is! 🙂 

2014.03.28. pénteken, a kutyaovi és kutyaiskola elmarad! A következő alkalom, 03.30. vasárnap lesz, 13:00 órakor! Köszönjük szépen a megértést! 🙂

Tartalmas, szuper hétvégi programon van túl egyesületünk 2 kiképzésvezetője, Katyi Laura és Papp Lajos és 2 segédje, Taksonyi Levente és Simai Richárd! 2014.03.01.-02. szombat, vasárnap A PFOTE -TEAM szervezésében megtartott GLISNÍK-WEEKEND volt, az év első rangos eseménye, ahol a részt vevő kutyavezetők és segédek maximális segítséget kaptak, az őrző-védő ágazatban előforduló problémákra. Vit Glisník profizmusa vitathatatlan, mindenkinek nagy segítség volt és mindeki olyan iránymutatást kapott a munkájához, ami azt nagy mértékben jó irányba tereli! Köszönjük ezt az élményt a szervezőknek és Vit Glisníknek! Továbbá szeretnénk köszönetet mondani a  PFOTE -TEAMNEK a folyamatos segítségnyújtásért, összehangolt, korrekt, munkáért, baráti hozzáálásért amivel egyesületünk IPO csapatának a fejlődését segítik! 

2014.04.12. szombaton, indul Nakon a Kutyaiskolai tanfolyamunk!   A tanfolyam 15 alkalmas lesz, melyen részt lehet venni minden olyan egészséges, 3 hónapos kort betöltött kutyával, amely rendelkezik érvényes veszettség elleni védőoltással és chipezett. 

Információ: Katyi Laura, 06/30-743-7737, Tóth Alíz, 06/70-372-7586. 

2014.02.15. szombaton, lezajlott a  Dél-Dunántúli Regionális Sport és Munkakutya Szeminárium,  melyet a PFOTE-TEAM /Bagi Csilla, Rónaszéki Tünde, Dr. Vágó Ervin, Móricz Mátyás és Szabó Attila/ tartottak! Köszönjük szépen a részt vevőknek, hogy megtiszteltek minket és a PFOTE csapatot a jelenlétükkel és köszönjük szépen a PFOTE-TEAM lelkiismeretes munkáját és a grátisz őrző-védő tréningeket!!! 🙂 Reméljük mindenki jól érezte magát és hasznosnak találta a rendezvényen való részvételt! Lesz folytatás!!! 🙂

Kedves  kutyabarátok, munkakutya sportot kedvelők!
Egyesületünk támogatni kívánja az FMBB (Belga Juhász) 2014 Munkakutya VB-n (Finnország) részt vevő és a WUSW (Német Juhász) 2014 Munkakutya VB-n (Franciaország) részt vevő MAGYAR CSAPATOKAT!

A kutyaiskolánkon vásárolt bérletek árának 20%- át fele- fele arányban támogatásként adjuk a fenti Világbajnokságokra kiutazó Magyar csapatoknak!  A Munkakutya Sportnak nincs média vagy állam által támogatottsága, így a hazai Sportolóknak csak Sporttársi és baráti összefogással tudunk segítséget nyújtani!

2013 év

2013.04.20.- án segédvizsgán voltunk, a Happy- Dog Kutyaiskolán.

Taksonyi Levente sikeres „B” kategóriás vizsgát tett, jó minősítéssel.

Kalocsa Dávid sikeres „C” kategóriás vizsgát tett, nagyon jó minősítéssel, aki kategóriájában a III. helyezést érte el!

Szervezetünk felkészítésével, Simai Richárd a Best Dog kaposvári kutyaiskola segédje, „C” kategóriás vizsgát tett, magas megfelelő minősítéssel!

A segédek felkészítését Taksonyi Levente alelnök, segéd és Papp Lajos kiképzésvezető végezték.

2013.04.28.-án Budapeste, a Top-Dog KKI- nál megrendezett HBJK rendezvényen, Papp Lajos felvezető Ferró-Házi Kay malinois fajtájú, kan ivarú munkakutyával dicséretes minősítésű Körung munkát végzett, eredménye: Kör2, tenyészthető!

2013.05.01.-én Kaposváron, a Best-Dog Kutyaiskolán öt kutya és felvezetője tett sikeres BH (engedelmes kísérőkutya) vizsgát, tagjaink közül!

A vizsgázók és kutyáik:

Széles Anikó és Roni, Kalocsa Dávid és Fickó, Katyi Laura és Courage Olbramovicky Kvítek, Taksonyi Levente és Ibolyavölgyi Vénusz, végül de nem utolsó sorban, Papp Lajos (felvezető), Hetesi Gábor Bellájával.

2013.05.11.-én Bokor Községben (Nógrád- Megye), az Őrző-Védő Kutyák Szituációs Versenyén Papp Lajos felvezető Ferró-Házi Kayjal (malinois), II. helyezést ért el és a verseny legjobb összképű munkájáért bírói különdíjat is kaptak! Katyi Laura felvezető Kondorvölgyi Igorral (malinois)III. helyezést ért el! Ezen a versenyen nagyrészt szolgálati kutyák voltak jelen.

2013.05.12.-én Nyílt napot tartottunk, a dombóvári kutyaiskolánkon.

Több mint 70 látogató tisztelte meg szervezetünket a jelenlétével. Érdekes gyerekprogramokkal, vetélkedőkkel, kutyás bemutatókkal és kutyaszépségversennyel vártuk az érdeklődőket! 🙂

2013.05.26.-án Budapesten, a Rákosmenti KKI- nál a HBJK rendezvényén, Katyi Laura Courage Olbramovicky Kvítek malinois fajtájú, szuka ivarú kutyájával, tenyészszemlén megfelelt és tenyészthető minősítést szerzett!

WDS (Világkiállítás) 2013 Budapest Gulakuti Örvös Csutka /fajta: mudi, ivar: szuka/  junior osztályban  World Winner II. helyezett lett! Tenyésztő: Vass Róbert, Tulajdonos: Tóth Aliz Handler: Tóth Aliz!

2013.06.15.- 16.- án Ingyenes Kutyaiskola volt! Nagyon ügyesek voltak a Gazdik és a Kutyusok is! A legügyesebb páros az engedelmességi gyakorlatokban Fodor Lajos és Astor voltak! A legügyesebb Agility tanuló pedig Fodor Zsolt és Plátón voltak, így Ők is díjazásban részesültek! 🙂

2013.07.09. – 07.14.- ig, a kutyaiskolai foglalkozások szünetelnek, szabadság miatt! A szünet utáni első kutyaiskola, 07.16.- án kedden 18:00 órakor lesz! Köszönjük a megértést! 🙂

2013.07.09 – 07.14.- ig A Keszthelyi Kutyaiskolán voltunk, kutyás tréningtáborban.  A táborban színvonalas előadásokat hallhattunk, reggelente nyomkövető tréningekre mentünk, napközben két pályán volt tréninglehetőség, esténként pedig őrző-védő tréningeken vettünk részt. Köszönjük a Keszthelyi Kutyaiskolának, az idén is a családias, nagyon jó hangulatú táborozást! 🙂

2013.08.10. szombaton, Kutyás bemutatót tartottunk Ligeten, a Falunapon. Nagyon kedves fogadtatásban volt részünk, köszönjük a ligeti Önkormányzatnak és közönségnek! 🙂

2013.09.15. vasárnap zajlott le, az I. Dombó-Dogshow és Kézműves Kiállítás a kutyaiskolánk területén. Több mint 250 fő látogatott el a rendezvényre, ahol többek között patkoló bemutató, gyerek programok, kézművesek termékeinek a kiállítása, kutyás vetélkedők, látványos kutyás bemutatók, Magyar fajták bemutatása voltak a látnivalók és programok! Köszönjük, hogy ilyen sokan megtiszteltek minket a jelenlétükkel! 🙂

2013.10.27. vasárnap a kutyaiskola elmarad, mert Hódmezővásárhelyre megy  az IPO csapat Sport és Munkakutyás találkozóra és megbeszélésre! Köszönjük a megértést! 🙂

2013.12.06. Pénteken, egyesületünk Mikulása, Krampuszai és szarvas- agancsos kutyusaik várták a gyerekeket Dombóváron, a Művelődési Ház előtti téren. 🙂 Volt kutyasimogató és trükk bemutató is. 🙂

2013.12.14. szombaton, IPO csapatunkból öten vettek részt a PFOTE Sportkutya Egyesület Work-Shop tréningjén. Mindenki jól érezte magát, köszönjük szépen a lehetőséget! 🙂

2013.12.15. vasárnap, születésnapi programok voltak Dombóváron, a Kutyaiskolánkon. Kutyaszépségverseny, Coursing időmérő vetélkedő, ügyességi feladatok, őrző-védő voltak a programok! Mindenkinek köszönjük a részvételt! 🙂

2013.12.31. kedden, egy kis szilveszteri mókás kutyázás volt nálunk. 🙂 Először tárgy keresés volt a feladat, ami szellemileg fárasztotta négylábú barátainkat, majd coursingen fizikailag is fárasztottuk az ebeket. 🙂 Minden kétlábú és négylábú barátunk jól érezte magát! Kívánunk ezúton is mindenkinek nagyon boldog, sikeres új évet! 🙂